مرگی برای تولد دوباره

  |

در هیچ وب سایت رسمی و غیررسمی به وجه‌تسمیه نام «لینوکس کالی» اشاره نشده است. اما جالب است بدانید که واژه “Kali” ریشه‌ای هندی دارد و به خدایی از خدایان هندو اشاره دارد که یک زندگی را می‌گیرد و آن را به صورتی دیگر بازمی‌گرداند. در ابتدا شاید وجه‌تسمیه آن با نام یک توزیع جدید لینوکس به دور از منطق باشد اما اگر به «لینوکس کالی» به عنوان توزیعی که در اثر مرگ «لینوکس بک‌ترک» جان گرفته است نگاه کنیم، می‌توان مفهوم این خدای جدید لینوکس را درک کنیم.

kali-logo2

یک سال پیش، تیم توسعه توزیع جذاب و منحصر به فرد «بک‌ترک» هفت سال پس از انتشار اولین نسخه‌ی این توزیع، تصمیم به آماده‌سازی تیم خود برای تولید نسخه ششم آن گرفتند؛ هر کدام از اعضای این تیم در یک طوفان ذهنی، اهداف نسخه جدید که قرار بود با نام «بک‌ترک۶» عرضه شود را پیشنهاد کردند.
اما بعد از چند ماه، توسعه‌دهندگان به این نتیجه رسیدند که برای دستیابی به تمامی اهداف نوشته‌شده، چاره‌ای جز ایجاد تغییرات گسترده در ساختار اصلی و توسعه‌یافته چهار ساله بک‌ترک نیست. در اینجا بود که ایده تولد توزیعی جدید بر پایه ساختاری متفاوت (دبیان) متولد شد و لینوکس کالی نام گرفت.
یکی از دغدغه‌های اصلی تیم توسعه Offensive Security ، این بود که کاربرانی که چندین سال با محیط و قابلیت‌های بک‌ترک کار و کسب تجربه کرده‌اند، بدون نیاز به کنار گذاشتن تجربیات و مهارت‌های کسب‌شده ، به راحتی با محیط جدید کالی و امکانات آن خود را منطبق سازند.
تبلیغ زیر ، برای نخستین بار در وب سایت رسمی بک‌ترک، برای لینوکس کالی منتشر شد. که به جمله معروف آبراهام مازلو اشاره می¬کند:

“اگر تنها ابزار شما چکش باشد با هر چیزی مانند میخ رفتار می‌کنید.”

یعنی در حل مسئله و تحلیل موضوعات نباید ابزارگرا عمل کرد. بلکه باید نوع مسئله و ماهیت آن را به خوبی شناسايي و سپس ابزار مناسب برای حل آن را پیدا کرد.


اهداف بک‌ترک:
بک‌ترک یک محیط سفارشی سازی شده برای مقاصد هکینگ بود. بر اساس گزارش‌ها، در سال 2011 بیش از 4 میلیون محقق امنیتی حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای از آن استفاده کرده¬اند. بک‌ترک بر اساس سیستم مخازن و بسته‌های اوبونتو طراحی‌شده و آخرین نسخه آن به نام BackTrack 5R3 در تاریخ 13 آگوست 2012 ، منتشر و شامل 350 ابزار تست نفوذ است.
در اصل بک‌ترک برای استفاده‌های شخصی تیم Offensive Security طراحی شده بود، اما به دلیل استقبال بسیار بالای سایر کاربران و متن‌باز بودن آن در اختیار عموم قرار گرفت و تیم توسعه را متعهد ساخت تا در توسعه و بهبود آن تمامی تلاش و تجربیات خود را به کار ببرند.

و اما کاربرد اصلی این توزیع:
همانند بک‌ترک، کالی نیز پلتفرمی برای تست نفوذ فراهم می‌کند. با این تفاوت که در کالی از بسته‌ها و سیستم مخازن تکامل‌یافته سازگار با دبیان به جای اوبونتو استفاده می‌شود. بر اساس ادعای تیم توسعه، در آن از بیش از 300 بسته سازگار با دبیان استفاده شده است. همان‌گونه که در ویدیوی تبلیغاتی لینوکس کالی ذکرشده ، کالی پیشرفته‌ترین توزیع تست نفوذ تاکنون است.
نکته جالب این بود که در یک سال اخیر تیم توسعه Offensive Security بی سروصدا در حال تولید کالی بودند و پس از ایجاد آن، توسط وب سایت رسمی خود، پایان کار بک‌ترک و تولد کالی را اعلام کردند. اما به جز تغییر نام و تفاوت در برنامه‌های کاربردی چه تفاوت‌هایی بین نسخه آخر بک‌ترک و نسخه اول کالی وجود دارد؟

مهم‌ترین تفاوت‌ها عبارت‌اند از:
1. همان طور که اشاره شد، مهم‌ترین تفاوت این دو توزیع در این است که بک‌ترک بر پایه اوبونتو طراحی‌شده درحالی‌که کالی بر پایه دبیان استوار است.
2. تفاوت دیگر در نصب گرافیکی برنامه‌ها مشهود است، چرا که دبیان از LVM (Linux Logical Volume Manager ) و رمزنگاری کامل دیسک ، پشتیبانی می‌کند. که این امکان بک‌ترک وجود ندارد.
3. تفاوت قابل‌توجه دیگر این است که؛ از آنجایی که بسته‌های اوبونتو سازگار با بسته‌های دبیان نیستند، ارتقا از نسخه آخر بک‌ترک به نسخه اول کالی توصیه نمی‌شود و باید به طور کامل به کالی مهاجرت کنید.
4. تفاوت دیگر، خودکار سازی نصب کالی است که این توزیع می‌تواند با کمک Pre-Seed فایل‌ها به صورت خودکار نصب شود. که از این توانایی می‌توان برای سفارشی سازی در ابعاد بزرگ اقتصادی و استقرار در چندین سیستم مختلف استفاده کرد .
5. آخرین تفاوتی که در اینجا به آن خواهیم پرداخت محیط میز کاری قابل‌انعطاف است؛ در نسخه پنجم بک‌ترک شما دو انتخاب برای محیط میز کاری خواهید داشت که عبارت‌اند از KDE و GNOME 2. اما در کالی شما می‌توانید محیط میز کار خود را از حالت پیش‌فرض که GNOME 3 است به KDE، E17، LXDE، XFCE، Cinnamon و… با کمی سفارشی سازی تغییر دهید. این قابلیت در بک‌ترک در نظر گرفته نشده بود.

منابع:
http://www.backtrack-linux.org
http://www.kali.org
http://www.offensive-security.com
http://www.linuxbsdos.com

بازنشر مطالب با ذکر نام «ایمن گستر اسب قرمز» و پیوند به Redhorse.ir مجاز است.

5/5 - (6 امتیاز)

12 دیدگاه در “مرگی برای تولد دوباره

  1. مگه اوبونتو خودش برپایه دبیان نیست؟
    با این توضیحات بسته های اوبونتو روی کالی نصب نمیشن؟

    1. اوبونتو از بسته ها و مخازن آزمایشی دبیان استفاده میکنه در صورتی که دبیان فقط از مخازن نهایی. اوبونتو هر ۶ ماه یک بار نسخهٔ جدیدی را عرضه می‌کنه و هر نسخه از اوبونتو، تا ۱۸ ماه پس از انتشار آن پشتیبانی می‌شه. اوبونتو دارای نسخه‌هایی با پشتیبانی بلند مدت نیز هست که به جای پشتیبانی ۱۸ ماهه، ۳ سال پشتیبانی برای نسخهٔ ویژهٔ رایانه‌های شخصی و ۵ سال پشتیبانی برای نسخه‌های سرور ارائه می‌کنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *