در سلسله مباحث امنیت با دو مثلث معروف روبرو هستیم. مثلث CIA که سه رأس آن را Confidentiality (محرمانگی)، Integrity (جامعیت) و Availability (دسترسپذیری) تشکیل میدهند و از دست دادن هر کدام از این رئوس به معنی هک شدن سیستم میباشد، در کنار مثلث معروف CIA، مثلثی دیگر به نام FSE نیز وجود دارد که در مباحث امنیتی کمتر به آن پرداخته میشود؛ اما رئوس این مثلث عبارتند از Functionality (عملکرد)، Security (امنیت) و Ease of use (راحتی استفاده).
همان طور که در شکل زیر میبینید با فاصله گرفتن از هر رأس به دو رأس دیگر نزدیک شده و درصد تأثیر دو رأس دیگر افزایش مییابد. به این معنی که اگر از رأس امنیت فاصله بگیریم به راحتی استفاده و عملکرد بهتر نزدیکتر میشویم هر چند که امنیت را از دست میدهیم؛ و برعکس با حرکت نقطه تعادل به سمت امنیت، از عملکرد و راحتی استفاده دور میشویم.
برای همین لزوماً امنیت %99 بهترین حالت نیست چون برای رسیدن به آن باید راحتی استفاده و عملکرد بهتر را قربانی کنیم. به همین دلیل است که هیچگاه توصیه نمیشود فقط به دید امنیتی به سیستم نگاه کنیم، زیرا با افزایش بیرویه امنیت و همزمان با کاهش راحتی استفاده و عملکرد، کاربران به سمت حذف و دور زدن موانع امنیتی میروند و این آغازی خطرناک برای تهدید داخلی سیستم¬ها است. در حقیقت وقتی امنیت از یک حدی بالاتر میرود، کاربران آن را نادیده میگیرند.
سامسونگ چندی پیش قابلیتی امنیتی به نام Knox را با شعار جداسازی محیط شخصی و کاری در پلت فرم های کهکشانی خود مطرح و در بوت لودرهای جدید خود همراه با اندروید 3/4 به بالا ارائه کرد.
هر چند Knox و شعار آن در ابتدا بسیار جالب به نظر میرسید اما در گذر زمانی نه چندان طولانی برای کاربران نیمهحرفهای و حرفهای، عملکردی معکوس به خود گرفت، زیرا Knox با ایجاد محدودیتهای امنیتی بیشتر از حد نیاز در سیستم های همیشه آنلاین (always-on)، کاربران حرفهای را خشمگین و به فکر دور زدن و غیرفعال کردن کامل این سیستم امنیتی انداخت که از آن به نام Deknox نام برده میشود.
تصور کنید بعد از مدتها انتظار رام رسمی تبلت یا تلفن همراه سامسونگ خود را دانلود کرده و آن را در مُد downloading بر روی سیستم اندرویدی خود نصبکردهاید، حال نیاز به دسترسی root دارید تا بدون محدودیتهای سیستمعامل از سختافزار خود حداکثر بهره را ببرید، اما ناگهان پیغامی مبتنی بر اینکه Knox این حق را از شما سلب کرده دریافت میکنید، شاید کاربران معمولی حتی این نیاز را تجربه نکرده باشند، اما حرفهای ترها با دیدن این پیام خود را ضعیف و دست و پا بسته تصور میکنند و در صدد حذف عامل اصلی این پیام برمیآیند.
روشهای محدودی برای Deknox کردن وجود دارد اما سادهترین و مطمئنترین آنها استفاده از ریکاوری سیستمی به نام (Team Win Recovery Project) twrp برای نصب نرمافزار DrKetan_MultiTool در محیط ریکاوری دستگاه اندرویدی میباشد.
برای نصب فقط کافی است پس از نصب رام جدید دستگاه خود (در صورت نیاز به نصب رام)، با فشردن همزمان دکمههای Menu، Shutdown و Vol-down و ورود به مُد دانلودینگ؛ با کمک اتصال دستگاه به PC و اجرای نرمافزار معروف Odin، فایل twrp.img.tar مخصوص دستگاه اندرویدی خود را آدرسدهی کرده و با زدن دکمه Start به تماشای نصب ریکاوری سیستم جدید خود بنشینید. حال فایل zip نرمافزار DrKetan_MultiTool را در حافظه داخلی یا خارجی سیستم خود ریخته و پس از لود کردن ریکاوری سیستم جدید خود با نگهداشتن دکمههای Menu، Shutdown و Vol-up، به بخش Install رفته و فایل DrKetan_MultiTool.zip را آدرسدهی و به نصب نرمافزار DrKetan_MultiTool میپردازید. در طول نصب مراحل متعددی را باید تنظیم کنید تا عمل Deknox به طور صحیح و کامل انجام شود، در زیر مراحل نصب را به طور کامل بیان خواهیم کرد:
Root > Select Do Not Change > Next
Deknox > Deknox Device > Next
Recovery > Do Not Change > Next
Backup Utility > Skip Backup Utility > Next
Restore Utility > Skip Restore Utility > Next
Odex Remover > Skip > Next
Bloatware Remove > Skip > Next
CSC Features > Skip > Next
Build Prop Features > Skip > Next
LockScreen > Do Not Change > Next
System Push > Do Not Change > Next
GPS Fix > Do Not Change > Next
Install / Flash > Run Now
Finish
حال پس از ریبوت شدن دستگاه خود، میتوانید از رام جدید خود بدون حضور مزاحمی به نام Knox لذت ببرید، اما به راستی به نظر شما Knox یا Deknox؟! مسئله این است!
منابع:
https://www.samsungknox.com
http://techbeasts.com
ممنون از مطلب مفیدتون …
ممنون از همراهی و توجهتون
knox